کارگاه‌های ساختمانی اراک مسئول ایمنی مقیم ندارند

تقدیر مدیر کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی از هیت مدیره انجمن صنفی مسولین حفاظت فنی ایمنی و بهداشت کار استان مرکزی
2017-06-24
پنجمین همایش و نمایشگاه جرثقیل ، لیفتینگ و صنایع وابسته – تهران – شهریور 96
2017-08-13

رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی مسئولان حفاظت فنی، ایمنی و بهداشت کار استان مرکزی گفت: طی بازدیدهای انجام شده از  کارگاه‌های ساختمانی اراک مشخص شد که هیچگونه مسئول ایمنی مقیم در این پروژه‌ها مستقر نیست.    

 

ابوالفضل تکلو در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، عنوان کرد: به استناد مبحث 12 مقررات ملی ساختمان و فصل 4 قانون کار ساختمان‌های دارای مساحت بیش از پنج هزار مترمربع، ارتفاع بیش از 18 متر، گودبرداری بیش از سه متر و کارگاه‌های دارای بیش از 25 نفر کارگر باید دارای مسئول ایمنی مقیم در پروژه باشند. 

وی افزود: طی بازدیدهای انجام شده از کارگاه‌ها که با حضور معاون فنی و مسئول ایمنی و مسئول HSE شهرداری اراک انجام شد، خلاءهای موجود در این راستا محسوس بود، بر همین اساس درصدد تشکیل جلسه‌ای با حضور نظام مهندسی ساختمان و مسئولان مرتبط اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی هستیم تا پیگیری‌های لازم در این راستا صورت گیرد چراکه نبود این مسئول، عدم نظارت و عدم اجرای قانون می‌تواند خطرات جبران‌ناپذیری را رقم بزند. 

تکلو با بیان اینکه از نظر آمار جهانی رتبه اول حوادث شغلی منجر به مرگ مربوط به معدن است، گفت: متاسفانه در ایران و استان مرکزی رتبه اول حوادث با فراوانی 48 درصد مربوط به حوادث ساختمانی است و بیشترین علل فوت در این حوادث ناشی از سقوط از ارتفاع و عدم رعایت آیین‌نامه‌های حفاظت فنی و ایمنی است. 

وی افزود: با علت‌یابی‌های انجام شده حوادث ساختمانی در استان مرکزی 88 درصد حوادث به علت اعمال ناایمن و عدم آموزش ایمنی کارگران ساختمانی رخ می‌دهد، در صورتی که با آموزش‌های تخصصی و مدون توسط مراجع ذیصلاح تا حدود بسیار زیادی می‌توان آمار حوادث را کاهش داد. 

رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی مسئولین حفاظت فنی، ایمنی و بهداشت کار استان مرکزی با اشاره به کاهش 17 درصدی حوادث در سال 95 در مقایسه با سال 94 که حاصل افزایش ساعت آموزشی ایمنی توسط اداره کار و انجمن صنفی مسئولان حفاظت فنی، ایمنی و بهداشت کار استان است، اظهار کرد: 10 درصد حوادث نیز ناشی از شرایط ساختمانی، عدم رعایت اصول صحیح  در حفاظ‌گذاری مناسب در پروژه‌های ساختمانی است که می‌توان با رعایت آیین‌نامه ایمنی پیمانکاران این موارد را رفع کرد. 

وی تاکید کرد: پیمانکاران ساختمانی موظف به دریافت گواهی صلاحیت پیمانکاران از وزارت کار هستند، ولی کمتر از 200 پیمانکار استان مرکزی این گواهی صلاحیت را دریافت کرده‌اند در حالی که به عنوان مثال در خراسان شمالی تعداد دارندگان این گواهی به هزار و 300 پیمانکار می‌رسد. 

تکلو تصریح کرد: پیمانکاران موظف به دریافت این گواهی صلاحیت، آموزش کارگران، تامین امنیت و ایمنی وسایل و تجهیزات سنگین پروژه‌های ساختمانی و نظارت بر عملکرد کارگران به استناد ماده 91 قانون کار هستند تا حوادث به کمترین میزان ممکن برسد، اما متاسفانه در استان مرکزی آیین‌نامه ایمنی پیمانکاران توسط اداره کل راه و شهرسازی رعایت نمی‌شود و پروژه‌ها به پیمانکاران فاقد این گواهی صلاحیت داده می‌شود و این امر ضریب حوادث و خطرات را نیز افزایش می‌دهد.