وی تصریح کرد: سالانه ۳۴۰ میلیون حادثه شغلی در جهان روی میدهد و روزانه ۶ هزار و ۳۰۰ کارگر در جهان بر اثر حوادث ناشی از کار فوت میکنند که میزان خسارت حوادث ناشی از کار 2 هزار و ۸۰۰ میلیارد دلار معادل ۴ درصد تولید ناخالص داخلی کشورهای جهان است.
مدیرکل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در سازمان تأمین اجتماعی ۱۴ میلیون کارگر بیمه شده ثبتنام کردهاند که نرخ حوادث ناشی از کار بر مبنای ۱۰۰ هزار کارگر مورد ارزیابی قرار میگیرد.
مظفری ادامه داد: سال گذشته حوادث ناشی از کار ۱۰ هزار مورد گزارش شده که منجر به فوت ۷۰۰ نفر از کارگران شد، این در حالی است که حوادث ناشی از کار در سال گذشته نسبت به سال 95، کاهش ۷ درصدی داشته است.
وی با تأکید بر لزوم افزایش سواد ایمنی کارگران بیان کرد: مهمترین وظیفه بازرسان کار، ارائه آموزش و افزایش سواد ایمنی کارگران در راستای پیشگیری از وقوع حوادث شغلی است.
مدیرکل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: ایمنسازی محیط کار از سوی کارفرمایان، بهنوعی سرمایهگذاری قلمداد میشود چراکه حوادث ناشی از کار را کاهش میدهد.
مظفری با بیان اینکه طی سالهای گذشته تاکنون ۶۰ آییننامه و دستورالعمل از سوی شورا مصوب شده گفت: این آییننامهها به منظور ارتقای ایمنی کار در کارگاههای کشور مطرح شده که باید کارفرمایان اقدامات لازم را در خصوص ارزیابی ریسک و شناسایی مخاطرات در کارگاه انجام دهند.
وی با اشاره به فصل ۴ قانون ایمنی و بهداشت کار از مواد ۸۵ به بعد و تأکید بر تصویب آییننامههای لازمالاجرا در کشور نیز گفت: در سنوات گذشته معادن به عنوان ذخایر ثروت در جهان محسوب میشد، اما در حال حاضر منابع انسانی مهمترین ذخایر و ثروت لحاظ میشود و نیاز است منابع پایدارسازی سلامت کار در کارگاهها مورد توجه ویژه قرار گیرد.
مدیرکل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص برنامههای سال جاری نیز اظهار داشت: سال گذشته دو اقدام اساسی در سطح ساختار سازی ارتقای ایمنی و بهداشت کار انجام شد که طبق مصوبه هیأت دولت پیمانکاران ملزم به تأیید صلاحیت ایمنی از سوی وزارت کار و رفاه اجتماعی شدند که در سال جاری نیز پیگیری میشود.
مظفری خاطرنشان کرد: در سال جاری نیز ۵۰ هزار کارگر ساختمانی که در بیشترین معرض ریسک حوادث قرار دارند از سوی بازرسان کار تحت آموزش رایگان قرار میگیرند.